Huiswerkbegeleiding Eigenheid in talent

Huiswerkbegeleiding

De overstap naar de middelbare school is voor sommige kinderen erg groot. Niet alleen een andere school en nieuwe klasgenoten, maar ook meer verschillende vakken, meerdere docenten en veel meer huiswerk. Vaak hebben kinderen al op de basisschool een bepaalde houding opgebouwd ten aanzien van leren en presteren: het ene kind denkt aan één keer overlezen van de woordjes voldoende te hebben, een andere kind leert meerdere keren alles uit zijn hoofd om maar zeker te weten dat hij alles weet. Op de middelbare school komen ze er soms achter dat hun oude manieren van leren en organiseren niet meer werken. Ook leerproblemen kunnen hierbij hinderen. Lager dan verwachte cijfers, stress, faalangst en demotivatie liggen dan op de loer.

Bij Eigenheid in Talent gaan we samen kijken naar de moeilijkheden die ervaren worden en de mogelijke oorzaken daarvan. Vervolgens bekijken we wat u en uw kind graag veranderd willen zien: op welke doelen gaat de begeleiding zich richten? Daarna gaan we aan de slag, waarbij het uitgangspunt is om uw kind zo snel mogelijk weer in staat te stellen het huiswerk en leerwerk voor toetsen (grotendeels) zelfstandig te organiseren en te maken.

De begeleiding in de praktijk van Eigenheid in Talent is ook te combineren met begeleiding ‘op afstand’ (online/telefoon/Whatsapp, ook in de avonduren).

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u gebruik maken van het contactformulier, of bel naar 06-81763716.